Raul Segui Penades

Director de la banda jove

Raul Segui Penades, naix a Buenos Aires (Argentina) el 1954. va començar els seus estudis musicals en Vva. De Castellón (València) a les aules de l’Escola de Música de la Banda Lira Castellonense.

Va realitzar estudis de solfeig i tuba amb Faustino Candel i Miguel Badal en el nostre poble. Amb Salvador Seguí i Miguel Lafuente en València. Va estudiar armonía amb Angel Arteaga en Madrid. I va finalitzar els seus estudis al Conservatori de Madrid amb Gabriel Vivo i José Chenoll.

Perfecciona els estudis amb Mel Culbertson, Roger Bobo, Josef Bazsinska, Miguel Navarro i Miguel Moreno.

És músic professional des de 1973, desenvolupant la seua carrera en Madrid, Segovia i València, treballant amb prestigiosos directors com E. García Asensio, V. Spiteri i Francisco Perales.

Ha estat professor de l’Escola de Música de Castelló de la Ribera entre 1989 i 1994, de l’Escola de Música de la Llosa de Ranes durant el període 1991-1999. Igualment ha estat professor dels Cursos de Música d’Estiu de la Llosa de Ranes (1991-1992). També ha estat professor i cap d’estudis de l’Escola Municipal-C.I.M de Música de Xirivella des de 1999. Coordinador dels Cursos Internacionals de Música de Villanueva de Castellón, director invitat del Cor Mixte de la U.D.P. de Villanueva de Castellón, director de la Banda Santa Cecilia de Carcaixent (1996-97) i director de la Banda Unión Musical Alcublana de Alcublas entre 1997 i 2005.

En l’actualitat, i des de 1994, és el director de la Banda de la Societat Musical de Novetlé i des de 2003, director de la Banda Jove Lira Castellonera de Villanueva de Castellón.