ORQUESTRA FILIBERT ESTRELA

Historia Orquestra Filibert Estrela

Historia

L’Orquestra Filibert Estrela naix l’any 2011 amb la voluntat de mantindre una agrupació musical estable que potencie la formació i perfeccionament musical dels educands de corda de les escoles de música de la Societat Musical Lira Castellonera i de la Unió Musical de la Pobla Llarga.

L’objectiu és formar una orquestra de qualitat que puga integrar tots els musics de corda dels nostres pobles, i que enriquisca l’activitat musical de les dues societats.

L’orquestra rep el nom del prestigiós violinista castellonenc, ja desaparegut, Filibert Estrela, catedràtic de violí que en 1974 va fundar l’Orquestra Musiziergemeinschaft  del Mozarteum de Salzburg (Àustria).

Des de la seua creació la directora titular de l’Orquestra Filibert Estrela és Amparo Vidal Navarro, mestra de violí a l’Escola de Musica la Lira de Villanueva de Castellón i directora de l’Orquestra de la Societat Artistica Musical d’Alginet. Cal destacar la col.laboració dels musics de corda d’Alginet amb l’OFE i viceversa, en tots els concerts realitzats des del primer celebrat a l’Auditori Municipal Rex el 2 d’octubre de 2011.

Cada semeste l’OFE prepara un programa musical, atractiu i variat, que sol interpretar en 3 concerts a les localitats de Villanueva de Castellón, la Pobla Llarga i Alginet. Cal destacar el concert de sarsuela amb la col.laboració dels cors de jubilats i pensionistes de Villanueva de Castellón i del cor de La Pobla Llarga, celebrat en desembre de 2013.

Francesc Xavier Martí Juan