Report
VI Concurs d'Interpretació Faustino Candel
VI Concurs d’Interpretació Faustino Candel
VI Concurs d’Interpretació Faustino Candel

Aquest pròxim dimecres 5 d’abril, a les 18 hores i a l’Auditori Rex (Entrada gratuïta) es celebrarà la final del concurs amb la participació de l’alumnat finalista, els Baby Schumann de 3 i 4 anys, els grups “Descobrim la Música” de 5, 6 i 7 anys i la Bandeta Infantil. A més, tot l’alumnat participant al Concurs rebrà un Diploma acreditatiu de la seua participació.

L’Escola de Música La Lira ha organitzat un any més el Concurs d’Interpretació Faustino Candel. Una activitat que va nàixer a 2017 amb la intenció d´estimular l´estudi i millorar la preparació de l´alumnat de l’Escola.

Els objectius d’aquest concurs son: 

– Oferir a tot l’alumnat de l’Escola de Música un nou enfocament del treball interpretatiu basat en l’experiència artística i professional del professorat.

– Practicar i analitzar els principals paràmetres tècnics de l’execució instrumental.

– Aportar noves tècniques d’estudi a l’alumnat, enfocades per al fiançament artístic i professional.

– Assimilar una concepció integral de la partitura basada en la interpretació amb piano per a l’alumnat finalista.

– Propiciar l’estudi analític, concentrant-se en els paràmetres intervinents en la interpretació com a mitjà d’aconseguir major autonomia.

– Assimilar diferents idees interpretatives a través del repertori propi i de la resta de l’alumnat.

– Aprofundir en la concepció estètica del repertori com mig indispensable per a una interpretació coherent.

  • Fomentar un ambient de treball respectuós i constructiu i la companyia entre els participants.

Els diferents premis estan dirigits a recolzar i impulsar els estudis musicals de l’alumnat.

DESENVOLUPAMENT DEL CONCURS

PRIMERA FASE “ON-LINE”

Tot l’alumnat amb instrument de l’Escola de Música ha participat al Concurs, a la categoria corresponent al seu curs de Llenguatge Musical. 

L’alumnat,sota la supervisió del seu professorat, va triar una obra musical o moviment, d’una duració inferior a 5 minuts, i va gravar la seua interpretació que finalment va ser publicada al Canal de Youtube de l’Escola de Música.

Un tribunal format pel claustre del professorat va triar els finalistes de cada categoria, valorant els criteris de ritme, afinació, interpretació, musicalitat i dificultat de la obra.

FASE FINAL i PREMIS

Una vegada valorats tots els vídeos presentats per l’alumnat per participar al concurs, el Jurat format pel claustre del professorat de l’Escola de Música La Lira, reunit la nit del dilluns 27 de març de 2023, vol, en primer lloc donar l’enhorabona a tot l’alumnat pel seu gran treball i millora respecte al trimestre anterior.

En aquesta edició, el jurat estarà format per Sergio Navarro, nou director de la Banda Simfònica de la Societat Musical Lira Castellonera, Faustino Candel Sebastià, Trompeta de la Orquesta de la Comunidad de Madrid i membre de la Societat Musical Castellonera; i Raul Seguí Penadés, Director de la Banda Jove de la Societat Musical Lira Castellonera, Director de la Banda de la Societat Musical de Novetlé i membre també de la Societat Musical Lira Castellonera.

A continuació, volem felicitar a l’alumnat que passa a la fase final de la VI Edició del Concurs d’Interpretació Faustino Candel. Tots ells i elles rebran aquesta setmana la informació específica per part del seu professorat per preparar l’actuació final i possibles assajos amb la pianista acompanyant.

CATEGORIA DESCOBRIM LA MÚSICA

El jurat ha considerat que tots ells i elles mereixen passar a la final. 

Podrem escoltar les seues interpretacions però no seràn valorades per al concurs. Han començat aquest curs amb l’estudi de l’instrument i es considera tots i totes han de rebre un Diploma de Finalista, perquè tots i totes son guanyadors i guanyadores de la categoria Descobrim la Música. 

Actuaran amb el següent ordre:

 – Biel Arapovic Estrada (Percussió)

 – Cristina Rosalía Lituma López (Clarinet)

 – Ferran Andrés Sisternas (Trombó)

 – Leire Tormo Caldés (Flauta)

 – Pol Donet Piqueras (Trompeta)

 – Pau Capsir i Barrios (Trompeta)

 – Julen Calot Estrada (Trompeta)

ALUMNAT FINALISTA DE LES CATEGORIES DE GRAU ELEMENTAL I ORDRE D’ACTUACIÓ

FINALISTES CONCURS 2023:

Primer:

-Dídac Alcover, percussió.

-Miguel Bonafé, oboé.

-Neizan Izquierdo, Cello.

Segon:

-Leila Mollar, piano.

-Pau Ortiz, trombó.

-Carla Álvarez, flauta.

Tercer:

-Laia Mtnez., saxo.

-Eric Molina, trompa.

-Gabriel Morant, percussió.

-Sergio Berbel, percussió.

Quart:

-Dylan Lituma, trombó.

-Ana Amat, saxo.

-Inés Ferri, piano.

-Jimena Caballero, clarinet.

-Mar Carrasco, saxo.

PREMIS

A la finalització de les diferents interpretacions realitzades per l’alumnat finalista, el Jurat entregarà els següents premis:

  • S’entregaran tres premis per categoria: Primer, Segon i Tercer Premi per a les interpretacions realitzades durant la Final de la Quinta Edició del Concurs d’Intepretació Faustino Candel. El jurat podrà declarar desert qualsevol dels premis. 

Primer Premi: Diploma, Matrícula gratuïta per al curs 2023/24 i un descompte del 25% en cadascuna de les mensualitats del rebut per al pròxim curs.

Segon Premi: Diploma, Matrícula gratuïta per al curs 2023/24 i un descompte del 5% en cadascuna de les mensualitats del rebut per al pròxim curs.

Tercer Premi:: Diploma i Matrícula gratuïta per al curs 2023/24.